Auton ilmastointi pelasti kuumuudelta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Auton ilmastointi pelasti kuumuudelta

Tinkerin perhe vietti sunnuntai-iltana Charlene -äidin, 76, syntymäpäivää, eikä kukaan varoittanut tulipaloista heidän alueellaan San Pasqualessa.

25.10.2007 6:45

Noin yhden aikaan yöllä perheen Kathy -tyttären poikaystävä Paul katseli kukkulalta laaksoon ja näki, kuinka tuuli yhtäkkiä muutti suuntaa ja alkoi puskea liekkimerta kohti heitä.

Kun nelihenkinen seurue oli valmis lähtöön, oli jo liian myöhäistä. Kaatuneet puut olivat tukkineet tiet, kännykkä ei toiminut, sähköt olivat menneet. Silloin Henry -isä keksi ajaa perheen tila-auton keskellä tonttia sijaitsevalle tyhjälle jättömaalle.

Savun takia he eivät nähneet ulos autosta, vain liekkien jyly kuului kauempaa. Auton ilmastointi piti kuitenkin matkustamon viileänä ja savun ulkona. Nelikko kökki autossa yhteensä kaksi tuntia.

Talon katto oli saanut lentävästä rojusta osumia, mutta se oli säästynyt tulelta. Kun Henry Tinker yritti myöhemmin vakuuttaa, että auton ja ilmastoinnin ansiosta heillä oli oikeastaan ollut ihan miellyttävää, alkoi Charlene-vaimo protestoida.

- Se ei todellakaan ollut miellyttävää. Me olisimme voineet palaa kuoliaiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?