Georgian presidentti: Olemme kuin Suomi talvisodassa! - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Georgian presidentti: Olemme kuin Suomi talvisodassa!

Venäjän joukkojen tunkeutuminen Georgiaan on kuin talvisodan toisinto, näin kommentoi Georgian presidentti Mihail Saakashvili perjantaina.

Georgian presidentti Mihail Saakashvili

9.8.2008 8:51 | Päivitetty 9.8.2008 9:38

Saakashvili esitti kommenttinsa amerikkalaisen CNN-uutiskanavan suorassa haastattelussa.

Kun uutisankkuri kysyi häneltä, mitä hän toivoisi presidentti George W. Bushin tekevän Georgian tilanteen johdosta, Saakashvili piti ensiksi pienen tauon ja otti sitten esille Suomen.

- Me olemme nyt samassa tilanteessa kuin Suomi oli vuonna 1939, kun Stalinin Neuvostoliitto hyökkäsi maahan ja halusi alueita itselleen, Saakashvili sanoi.

- Näyttää siltä, että vaara on palannut takaisin. Näyttää, että vapaudet ja ihmisoikeudet ovat uhattuina jälleen, hän jatkoi.

Saakashvili kehotti myös koko Eurooppaa reagoimaan ja heräämään vihdoinkin tilanteen vakavuuteen.

- Nyt on totuuden hetki kaikille. Presidentti Bushille, Yhdysvalloille ja koko muulle läntiselle maailmalle... Tämä on todellinen kohtalonhetki Euroopan historialle, ja korkea aika kaikkien herätä, hän vetosi.

Taistelut jatkuvat kiivaina

Etelä-Ossetiassa taistelut venäläis- ja georgialaisjoukkojen välillä jatkuivat kiivaina perjantai-iltana. Tiedot rintaman tapahtumista ovat kuitenkin ristiriitaisia.

Etelä-Ossetian separatistit sanovat hallitsevansa täysin alueen pääkaupunkia Tshinvalia. Presidentti Saakashvilin mukaan taas koko Etelä-Ossetia on georgialaisjoukkojen valvonnassa.

EU, Yhdysvallat ja Etyj puolestaan ilmoittivat lähettävänsä alueelle yhteisen valtuuskunnan sovittelemaan selkkausta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?