Sinkkukurssit laajentavat valikoimiaan Ruotsissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sinkkukurssit laajentavat valikoimiaan Ruotsissa

Haluaisitko tavata Sen Oikean pähkäillessäsi espanjan kielioppia, maistellessasi erilaisia suklaita tai ehkä keilahallissa? Tätä kaikkea voi harrastaa Ruotsissa suosituiksi tulleilla sinkkukursseilla - ja nyt kursseja räätälöidään myös ikääntyneemmille yksineläjille.

16.8.2009 19:42

-Tunnelma on yleensä tosi rento, kaikki puhuvat toisilleen heti alusta lähtien. Tunnin jälkeen mennään usein yhdessä kaljalle, kertoo Robert Munoz, joka pitää espanjan sinkkukursseja Medborgarskolanissa.

Kurssit ovat olleet valtava menestys, ja aikuiskoulutusta tarjoavat kurssittajat tuovat tänä syksynä markkinoille useita uutuuksia. Medborgarskolan toivottaa sinkut tervetulleiksi harrastamaan muun muassa laulua, öljyvärimaalausta, valokuvausta ja useita kieliä.

-Sattuuhan sitä, että kursseilla syntyy pareja. Mutta vaikka partneria ei löytyisikään, pääsee kuitenkin tapaamaan mukavia ihmisiä ja laajentamaan sosiaalista verkostoaan, toteaa Eva Levin, koulun toiminnanjohtaja Tukholmassa.

Kurssit on suunnattu eri ikäryhmille, ja tänä syksynä alkavat myös ensimmäiset yli 60-vuotiaiden kurssit.

-Näillä ihmisillä on runsaasti elämänkokemusta, he ovat ehkä olleet naimisissa ja heillä on lapsia. He ovat varmasti uteliaita ja heillä on runsaasti puhuttavaa, uskoo kokki Peter Brevenfalk, joka vihkii oppilaitaan italialaisen keittiön saloihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?