Terrori-isku USA:n lähetystöön Jemenissä - yli 10 kuoli - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Terrori-isku USA:n lähetystöön Jemenissä - yli 10 kuoli

Ainakin kymmenen ihmistä sai surmansa keskiviikkona Yhdysvaltain Jemenin-suurlähetystöä vastaan tehdyissä pommi-iskuissa. Hyökkäyksessä kuoli lisäksi kuusi iskujen tekijää.

Ainakin kymmenen ihmistä sai surmansa keskiviikkona Yhdysvaltain Jemenin-suurlähetystöä vastaan tehdyissä pommi-iskuissa.

17.9.2008 13:25 | Päivitetty 17.9.2008 17:42

Kuolleista suurin osa oli jemeniläisiä sotilaita ja siviilejä. Myös toistakymmentä ihmistä haavoittui. Yhdysvaltojen mukaan lähetystön henkilökuntaa ei ollut uhrien joukossa.Poliisilähteiden mukaan kyseessä oli kaksi autopommi-iskua.

Iskujen tekijäksi ilmoittautui Jemenin islamilainen jihad, joka on hyökännyt myös aiemmin länsimaisia kohteita vastaan. Ilmoituksessaan ryhmä uhkasi uusilla lähetystöiskuilla, jos sen vangittuja jäseniä ei vapauteta.

Yhdysvaltojen lähetystöä vastaan iskettiin edellisen kerran maaliskuussa. Tuolloin taistelijat yrittivät tulittaa lähetystöä kranaatinheittimillä. Kranaatit osuivat kuitenkin tyttökouluun haavoittaen yli kymmentä oppilasta.

Yhdysvaltain ulkoministeriö määräsi huhtikuussa kaikki sellaiset lähetystön työntekijät poistumaan maasta, joiden läsnäolo ei ole välttämätöntä. Jemenissä on tämän vuoden aikana tehty useita iskuja länsimaisia kohteita vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?