"Paavin tuskien loppuminen helpotus" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

"Paavin tuskien loppuminen helpotus"

- En tiedä, onko sitä lupa sanoa, mutta minulla oli helpottunut olo, että hän oli päässyt pois. Minun kävi niin kauheasti sääliksi, että viimeiset ajat ajattelin vain niitä kärsimyksiä ja miltä hänestä on mahtanut tuntua, tunnustaa taiteilija Maarit Hurmerinta kuultuaan paavi Johannes Paavali II:n kuolemasta.

4.4.2005 0:00

Maarit Hurmerinta on ollut katolilainen syntymästään asti äitinsä Orlando-suvun peruja. Maarit kuuli paavin kuolemasta autoradiosta palatessaan keikalta Riihimäeltä. Kotona hän alkoi selata taivaskanava CNN :ää.

Katolinen maailma sai suruviestin paavin kuolemasta myöhään lauantai-iltana.

Myös Nylon Beatista tuttu Erin Koivisto myönsi tunteneensa helpotusta paavin vihdoin päästyä kärsimyksistään. Erin on ollut syntymästään asti katolinen.

- Varmasti se tuntuu monista ihmisistä kamalalta, enkä sitä toivonut, mutta oli se tavallaan helpotus, Erin sanoo.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kääntyi 1980-luvulla katolisuuteen paljolti paavi Johannes Paavali II:n persoonan vaikutuksesta.

- Paavin merkitys oli suuri kommunismin kukistajana, mutta myös kapitalismin ja rahavallan kriitikkona. Hän uskalsi puolustaa ihmisarvoa ja syntymätöntä elämää eikä pelännyt tuoda kantaansa julki, Soini sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?