Myrsky tempaisi riippuliitäjän 9 kilometrin korkeuteen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Myrsky tempaisi riippuliitäjän 9 kilometrin korkeuteen

Yli yhdeksän kilometrin korkeuteen myrskyn mukana tempautunut riippuliitäjä selvisi kuin ihmeen kaupalla hengissä kylmyydestä ja hapen puutteesta.

Ewa Wisnierska selvisi riippuliidostaan elossa.

16.2.2007 12:23

Saksalainen Ewa Wisnierska kertoi perjantaina hurjasta lennostaan Australiassa pari päivää aiemmin.

Wisnierska, 35, oli harjoittelemassa riippuliidon MM-kisoihin Australian länsiosassa ja lähti keskiviikkona lennolle myrskyvaroituksista huolimatta.

Hän ei onnistunut kiertämään myrskypilveä, joka imaisi puolalaissyntyisen saksalaisen matkustajakoneiden lentokorkeudelle vain kymmenessä minuutissa.

- Sitä voimaa ei voi kuvitella, kuin lehti tuulessa, Wisnierska kuvaili rajua nostetta.

Yli 40 minuuttiatajuttomana taivaalla

Hapen puutteen ja 50 asteen pakkasen vuoksi saksalainen menetti tajuntansa yli 40 minuutiksi. Tämä saattoi lääkäreiden mukaan koitua hänen pelastuksekseen, koska sydämen syke ja muut elintoiminnot hidastuivat.

Kun Wisnierska taas tuli tajuihinsa, hän oli kauttaaltaan jään peitossa. Alkoi vauhdikas laskeutuminen, jonka aikana riippuliitimen laitteet kirjasivat nopeudeksi ajoittain liki 120 kilometriä tunnissa. Lopulta saksalainen laskeutui turvallisesti noin 60 kilometrin päähän lähtöpaikastaan.

- Mahdollisuudet selvitä tällaisesta on samat kuin voittaa lotossa, ei vain kerran vaan useamman kerran peräkkäin, MM-kisojen pääjärjestäjä Godfrey Weness päivitteli.

Wisnierskan käsittämätöntä tuuria korosti se, että samaan aikaan ilmassa ollut kiinalaisliitäjä löydettiin torstaina kuolleena. Saksalainen selvisi paleltumilla ja aikoo edelleen osallistua MM-kilpailuihin.

(STT-DPA-AFP)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?