Kissan adoptoima pandanpoikanen tukehtui maitoon - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kissan adoptoima pandanpoikanen tukehtui maitoon

Viirukas kissaemo teki kaikkensa, mutta sekään ei pystynyt pelastamaan pienen kultapandan henkeä.

Hollantilainen eläintarha antoi kultapandan poikasen kissan imetettäväksi sen jälkeen, kun pandan oma emo oli hylännyt poikasensa.

18.7.2008 20:03

Hollantilainen eläintarha antoi kultapandan poikasen kissan imetettäväksi sen jälkeen, kun pandan oma emo oli hylännyt poikasensa.

Kissa ehti imettää pandaa heinäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen, ja kaikki näytti sujuvan hyvin. Torstaina tapahtui kuitenkin surullinen käänne: pandanpoikanen kuoli aivan yllättäen.

Artisin eläintarhan tekemässä ruumiinavauksessa paljastui uutistoimisto AP:n mukaan, että poikasen henkitorvi oli täynnä maitoa. Se viittaa siihen, että poikanen tukehtui kesken imemisen.

Eläintarha oli toivonut, että poikanen olisi selvinnyt kissan hoivissa kolmikuukautiseksi, jolloin se olisi voinut siirtyä syömään jo bambua ja hedelmiä.

Kultapanda tunnetaan suomeksi myös nimellä pikkupanda tai kissakarhu. Eläintä tavataan Kaakkois-Aasiassa, muun muassa Nepalissa, Kiinassa ja Burmassa.

Pikkupandalla on paksu, ruskean ja mustan sävyinen turkki. Ne ovat kauniin ulkonäkönsä vuoksi suosittuja eläimiä myös eläintarhoissa.

Kissaemo ei jäänyt pandanpojan kuoleman jälkeen täysin yksin. Sillä on neljä omaa tervettä pentua, jotka vaativat yhä täyttä huomiota.

Arja Paananen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?