Bangkokin kentän avaamiseen menee ainakin viikko - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Bangkokin kentän avaamiseen menee ainakin viikko

Bangkokin kansainvälisen lentokentän avaaminen vie ainakin viikon protestien loputtua. Lentokentän johtajan mukaan avaamista viivyttää turvallisuus- ja tietokonejärjestelmän tarkastaminen. Kaupungissa on jumissa noin 100 000 ulkomaista turistia.

Thai Airlines lensi eilen 30 konettaan pois piiritetyltä Suvarnabhumin kansainväliseltä lentokentältä muille kentille Thaimaassa, sillä Bangkokin kentän avaamiseen menee vielä ainakin viikko.

1.12.2008 7:17 | Päivitetty 1.12.2008 14:40

Lentoliikenteen jatkaminen Bangkokista saattaa lykkääntyä entisestään, jos lentokentän tietokonejärjestelmä vaatii korjaamista. Kentän johtaja arvioi, että ainakin jotkin osat ovat vahingoittuneet.

Thaimaan hallitusta vastustavat mielenosoittajat vahvistavat Bangkokin lentokenttien saartoa. PAD-oppositioryhmän mukaan kentille on matkalla lisää mielenosoittajia.

Mielenosoittajat ovat tulossa Bangkokin keskustan hallintorakennuksista, joita he ovat piirittäneet elokuusta lähtien. PAD:n mukaan se lähtee hallintorakennuksista poliisien jatkuvien hyökkäysten vuoksi.

Mielenosoittajat ovat päästäneet 37 tyhjää lentokonetta lähtemään kentältä eilisillasta lähtien. He eivät kuitenkaan päästäneet yhtään matkustajaa koneisiin.

Kaikkiaan 88 konetta jäi saarroksiin kentälle, kun hallitusta vastustavat mielenosoittajat sulkivat sen viikko sitten. Suurin osa koneista kuuluu thaimaalaisille lentoyhtiöille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?