Ulkoministeriö ei kehota välttämään Meksikoa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ulkoministeriö ei kehota välttämään Meksikoa

Ulkoministeriö ei ainakaan vielä kehota välttämään matkustamista Meksikoon sikainfluenssan vuoksi. Ministeriön tietoon ei myöskään ole tullut, että sairastuneiden joukossa olisi suomalaisia.

25.4.2009 20:35

-Täällä suurlähetystössä seuraamme paikallisia tiedotusvälineitä ja paikallisten viranomaisten antamia ohjeita ja myös mitä Maailman terveysjärjestö WHO sanoo tilanteesta, kertoo ministerineuvos Seppo Tunturi Suomen Meksikon-suurlähetystöstä.

WHO:n lauantaisessa kokouksessa ei Tunturin mukaan päätetty mitään sellaista, että alueelle matkustamista olisi syytä rajoittaa.

Suurimmalla riskialueella pääkaupunki Mexicon ympäristössä asuu noin 200 suomalaista. Meksikossa asuu pysyvästi kaikkiaan 340 suomalaista. Suomalaismatkailijoiden määrää ei suurlähetystöstä lähdetä arvioimaan, mutta Meksikoon ei tehdä valmismatkoja kesäkaudella.

Maassa asuvia tai sinne matkustavia suomalaisia kehotetaan seuraamaan paikallisia uutisia ja noudattamaan viranomaisohjeita. Meksikon terveysministeriö on muun muassa suosittanut ihmisiä välttämään joukkotilaisuuksia, toisten ihmisten koskettamista ja pesemään usein kätensä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?