Iskut jatkuvat Gazassa - kuolleiden määrä nousee

Julkaistu:

Israel on jatkanut ilmaiskujaan Gazaan läpi yön ja aamun. Sairaalalähteiden mukaan iskuissa on kuollut jo yli 270 ihmistä. Haavoittuneita on ainakin 650.

Silminnäkijöiden mukaan Israel on pommittanut palestiinalaisjärjestö Hamasin tukikohtaa ja muita kohteita Gazassa. Yksi iskuista tuhosi myös Hamasin televisiokanavan toimituksen. Paikallisten mukaan tv-lähetyksiä on kuitenkin jatkettu toisesta paikasta.

Israelin puolustusministeri Ehud Barak sanoo, että Israel on valmis tekemään myös maahyökkäyksen Gazaan, jos tilanne sitä vaatii. Israelin television mukaan armeija on jo keskittänyt joukkojaan Gazan rajan lähelle.

YK:n turvallisuusneuvosto vaatii Gazan väkivaltaisuuksien lopettamista ja humanitaarisen avun pääsyä alueelle. Israel on ilmoittanut, että se aikoo avata Karem Shalomin rajanylityspaikan siksi aikaa, että avustussaattue pääsee Gazaan.

Myös Egyptin rajalla odottaa avustuksia, joita ei ole vielä päästy kuljettamaan perille. Egypti avasi Rafahin rajanylityspaikan eilen, jotta haavoittuneet gazalaiset pääsisivät hoitoon Egyptiin. Egyptin ulkoministerin Ahmed Abul Gheitin mukaan Hamas on kuitenkin estänyt haavoittuneita lähtemästä Gazasta.