EU-ulkoministeri vaatii omaa lentokonetta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

EU-ulkoministeri vaatii omaa lentokonetta

Euroopan unionin ulkoasiain hoidosta vastaava korkea edustaja Catherine Ashton haluaa virkamatkojaan varten oman lentokoneen, kertoo The Times.

9.3.2010 9:12

Lady Ashton on hoitanut EU:n ulkoministerin virkaa nyt sata päivää. Matalasta profiilista syytetty Ashton arvioi matkustavansa viranhoidossaan puoli miljoonaa kilometriä vuodessa. Paronitar on kuitenkin joutunut pyytämään matkoilleen kyytejä eri EU-maiden ulkoministereiltä ja ilmavoimilta.

Ashton on valittanut julkisuudessa sitä, että hänen tehtäviensä hoito on vaikeaa ilman omassa käytössä olevaa lentokonetta. Ashtonin edustaja korosti The Timesille, ettei paronitar vaadi "omaa Air Force Onea". Ashtonin esikunta on kuitenkin tehnyt tiedusteluja lentokoneen vuokraamiseksi.

Järjestelyt voivat kuitenkin osoittautua hankaliksi.

- Jos hänelle annetaan kone, haluaa myös komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso omansa. Ja jos Barrosolle annetaan kone, haluaa myös Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman van Rompuy sellaisen. Tai sitten he yrittävät ottaa käyttöönsä Ashtonin koneen, arveli eräs EU-diplomaatti The Timesille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?