Putinka-votka saa rinnalleen Medvedevkan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Putinka-votka saa rinnalleen Medvedevkan

Vielä tänään Venäjällä humallutaan Putinkasta, mutta kohta sen rinnalle ilmestyy Medvedevka.

Putinka-votka ilmestyi markkinoille 2003.

14.12.2007 13:06

Venäläiset votkanvalmistajat eivät nimittäin tuhlanneet aikaansa, kun maailmalle kerrottiin tieto Dmitri Medvedevin noususta presidentti Vladimir Putinin vallanperijäsuosikiksi.

Heti seuraavana päivänä Rospatent-virastoon tuli peräti kolme hakemusta, joissa halutaan rekisteröidä Medvedeviin viittaava tavaramerkki.

Tulevaisuudessa venäläisille aiotaan juottaa muun muassa votkamerkkejä nimeltä Medvedka ja Medvedevka. Molemmat ovat hellittelymuotoja Medvedevin karhua tarkoittavasta sukinimestä.

Lisäksi rekisteröitiin myös nimi Tsar-medved eli suomeksi Karhu-tsaari.

Rekisteröintihakemukset eivät kuitenkaan loppuneet tähän. Kun Medvedev-uutispommista oli kulunut kaksi päivää, rekisteröitiin vielä tavaramerkki "Volodja i medvedi", suomeksi siis Volodja ja karhut. Nimessä on viittaus venäläisiin kansantaruihin ja Tshehovin novelleihin.

Putinka-votka ilmestyi markkinoille vasta 2003 eli kun Putin oli hallinnut Venäjää jo kolme vuotta. Vedomosti-lehden mukaan onnistunut nimivalinta auttoi votkan heti nousukiitoon, sillä 2004 se omi itselleen 2,7 prosenttia Venäjän votkamarkkinoista ja vuonna 2006 jo 4,4 prosenttia.

Nykyisin Putinka-votkaa näkee myynnissä käytännössä joka paikassa. Esimerkiksi parhaillaan pelattavan jääkiekon Moskovan-turnauksen lehdistöbaarissa se oli eilen ainoa tarjolla ollut votkamerkki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?