Saksalaisastronautin sairaus lykkäsi avaruuskävelyä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Saksalaisastronautin sairaus lykkäsi avaruuskävelyä

Saksalaisen astronautin sairastuminen kesken avaruuslennon on lykännyt uuden modulin asentamista Kansainväliseen avaruusasema ISS:ään.

Astronautti Hans Schlegel (kesk.) on sairastunut kesken avaruuslennon.

10.2.2008 17:27 | Päivitetty 10.2.2008 23:29

Lauantaina avaruusasemaan telakoitunut avaruussukkula Atlantis toi mukanaan Columbus-tiedelaboratorion, jonka asentaminen ISS:ään oli tarkoitus aloittaa sunnuntaina. Nyt asentamista varten suunnitellut avaruuskävelyt on lykätty maanantaille.

Myös toinen avaruuskävelyn suorittavista astronauteista vaihdettiin. Alunperin asennustöihin piti sunnuntaina lähteä 56-vuotias saksalaisastronautti Hans Schlegel, mutta hänen avaruuskävelynsä peruttiin sairastumisen vuoksi.

Nasa kertoi sunnuntaina, että Schlegelin on tarkoitus olla mukana myöhemmin toisella avaruuskävelyllä. Hänen sairautensa laatua Nasa ei halunnut tarkemmin luonnehtia.

Astronautin oirehtiminen avaruuteen laukaisun jälkeen ei ole tavatonta. Usein etenkin ensikertalaiset saavat mm. pahoinvointioireita.

- Sairastuneen oireet eivät ole hengenvaarallisia, suostui sukkulalentoa valvova Nasan John Shannon vahvistamaan.

Schlegel on Euroopan avaruusohjelman ESA:n astronautti ja toisella avaruusmatkallaan.

Hänen piti alunperin suorittaa kaksi avaruuskävelyä sukkulalennon aikana.

Schlegelin korvaa maanantaina avaruuskävelyllä astronautti Stan Love.

Torstaina avaruuteen laukaistun Atlantiksen sukkulalento STS-122:n on tarkoitus kestää 11 päivää, mutta sille on jo annettu yksi lisäpäivä. Sukkulassa on seitsemän astronauttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?