New Yorkin poliisi kiristi turvatoimia internet-viestien takia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

New Yorkin poliisi kiristi turvatoimia internet-viestien takia

New Yorkin poliisi on kiristänyt turvatoimia Manhattanilla terrori-iskusta varoittavien internet-viestien takia.

New Yorkissa tiukennettiin turvatoimia internetissä liikkuvien terroristi-iskuista varoittavien viestien vuoksi.

11.8.2007 9:18 | Päivitetty 11.8.2007 11:10

Internetissä on levinnyt viestejä, joissa al-Qaida-terroristiverkon väitetään saattavan räjäyttää radioaktiivisen pommin kaupungissa.

New York Postin mukaan nettichattailija oli ilmoittanut Ison Omenan kaduille parkkeeratusta kuorma-autosta, jossa on radioaktiivista materiaalia.

Israelilainen nettisivusto ilmoitti, että online-ilmoitukset epämääräisestä kuorma-autolastista tehtiin sen jälkeen, kun al-qaida-terroristijärjestön amerikkalainen edustaja oli uhkaillut videoviestissä islamilaisessa maailmassa toimivia ulkomaisia diplomaatteja sekä lähetystöjä.

New Yorkin poliisi kiristi sätelyvalvontaa kaupungin kaduilla, vesillä ja ilmassa ja pysäytti kulkuneuvoja Manhattanin eteläosissa sekä myös muualla kaupungissa.

Yhdysvaltain sisäisen turvallisuuden ministeriön mukaan pommi-iskun uhka ei vaikuta kuitenkaan uskottavalta.

New Yorkin pormestari Michael Bloomberg rauhoitteli kaupunkilaisia toteamalla, ettei erityistoimissa ole mitään tavallisuudesta poikkeavaa.

- Kaupungin poliisilaitos suorittaa vastaavanlaisia toimenpiteitä päivittäin. Se varautuu mahdollisia vahvistamattomia uhkauksia vastaan, hän totesi antamassaan lausunnossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?