Charlesia kuulusteltiin Dianan kuolonkolarista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Charlesia kuulusteltiin Dianan kuolonkolarista

Yli kahdeksan vuotta sen jälkeen, kun prinsessa Diana sai surmansa autokolarissa Pariisissa, on tapauksesta kuulusteltu ensimmäisen kerran myös hänen ex-miestään prinssi Charlesia.

12.12.2005 0:00

Britannian virallista tutkintakomissiota johtava Lontoon entinen poliisikomentaja John Stevens keskusteli Charlesin kanssa useita tunteja tämän kotona Lontoon Clarence Housessa. Sunday Times -lehden mukaan kuulustelu tapahtui viime viikolla, mutta prinssin kanslia vahvisti asian vasta eilen.

- Voimme vahvistaa, että lordi Stevens ja Walesin prinssi tapasivat äskettäin Walesin prinsessan kuolemaan liittyvän tutkimuksen johdosta. Luonnollisestikaan emme voi kommentoida yksityiskohtia, kommentoi Charlesin edustaja eilen.

- Mutta emme halua johdattaa ketään harhaan. Meillä ei ole mitään salattavaa. Olemme aiemmin sanoneet, että hänen (Charlesin) on määrä tavata lordi Stevens ja tuo tapaaminen on nyt järjestetty.

Britanniassa käynnistettiin poliisitutkimus tammikuussa 2004, kun julkisuuteen tuli tietoja Dianan hovimestarilleen Paul Burrellille lähettämästä kirjeestä. Diana oli kirjoittanut vain kymmenen kuukautta ennen kuolemaansa epäilevänsä, että "mieheni suunnittelee 'onnettomuutta' autolleni, jarrujen pettämistä ja vakavaa päävauriota, jotta reitti olisi selvä hänen avioitumiselleen".

Tiedot kirjeestä aiheuttivat valtavan kohun Britanniassa. Nyt tehtävän tutkinnan toivotaan valmistuessaan laittavan lopullisesti päätepisteen erilaisille salaliittoteorioille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?