Miehet ovat naisia tyytyväisempiä elämäänsä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Miehet ovat naisia tyytyväisempiä elämäänsä

Miehet ovat naisia tyytyväisempiä elämäänsä. Tuoreen tutkimuksen mukaan varsinkin vanhemmat miehet ovat tyytyväisempiä kuin samanikäiset naiset.

30.7.2008 15:31

Etelä-Kalifornian ja Cambridgen yliopistojen yhteistutkimuksessa todetaan, että miehet aloittavat aikuiselämänsä onnettomina. Kaikista tyytymättömimpiä ovat 20-vuotiaat miehet. Tyytyväisyys kuitenkin kasvaa varttuessa.

Naisten tyytyväisyys sen sijaan vähenee ajan myötä. Onnellisimpia ovat samoin parikymppiset naiset.

Vedenjakaja on 41 vuoden ikä. Tuolloin miehet ja naiset ovat suunnilleen yhtä tyytyväisiä elämiinsä.

Tutkimuksessa seurattiin amerikkalaisten tyytyväisyyttä elämäänsä ja saavutuksiinsa vuosikymmenten ajan. Ihmisten onnellisuus kiteytyy kahteen tekijään: kuinka hyvin he ovat pärjänneet taloudellisesti ja rakkauselämässään. Perheelliset ja rahakkaat ovat tyytyväisimpiä.

Tyytyväisyys selittyy paljolti sillä, millaisia tavoitteita ihminen on asettanut itselleen. Miesten toiveet liittyvät tutkimuksen mukaan talon ja auton kaltaisiin hankintoihin, jotka ovat useimmiten mahdollisia vasta myöhemmällä iällä.

Naiset sen sijaan tahtovat muun muassa enemmän kivoja vaatteita . Huomattavaa on, että kumpikin sukupuoli haaveilee perheestä yhtä paljon.

Tutkimuksessa huomattiin myös se, että nuoremmat sukupolvet ovat tyytymättömämpiä kuin vanhat. Tämä siitäkin huolimatta, että he ovat selvästi vauraampia.

Tutkimus julkaistaan lähiaikoina Journal of Happiness Studies -aikakauskirjassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?