Castro: Minäkö rikas? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Castro: Minäkö rikas?

Kuuban presidentti Fidel Castro oli repiä vihreät pelihousunsa saadessaan käsiinsä amerikkalaisen Forbes-lehden tuoreen listan maailman rikkaimmista hallitsijoista.

17.5.2006 14:05 | Päivitetty 17.5.2006 0:00

Kommunismin nimeen vannova valtionpäämies oli päässyt listalla peräti sijalle seitsemän. Jopa Britannian kuningatar Elisabet oli jätetty rikkauksineen Castron jälkeen.

Lehden mukaan Kuuban johtaja Fidel Castro "kuorii kermat päältä" Kuuban valtionyhtiöistä, joita ovat mm. rokotuksia tuottava Medicuban ja Havannan lähellä sijaitseva El Palacio de Convenciones -kokouskeskus.

Castron omaisuuden arvoksi lehti oli laskenut 900 miljoonaa dollaria eli noin 700 miljoonaa euroa. Lehti viittasi myös väitteisiin, että Castrolla on salaisia varoja sveitsiläisillä pankkitileillä.

Köyhien kuubalaisten pyyteettömänä johtajana esiintyvälle Castrolle listaus oli pahinta mahdollista mainosta, joten hän ryhtyi vastahyökkäykseen peräti neljä ja puoli tuntia kestäneessä tv-ohjelmassa.

- Jos he pystyvät todistamaan, että minulla on ulkomailla pankkitili, jossa on 900 miljoonaa dollaria, miljoona dollaria, puoli miljoonaa dollaria, satatuhatta dollaria tai edes yksi dollari, minä eroan, Castro julisti Kuuban televisiossa Forbes-lehteä heilutellen.

- Mihin minä edes tarvitsisin kaikkea tuota rahaa, jos täytän pian 80 vuotta? Eihän minulla ole edes perillisiä, hän ihmetteli.

Castro vakuutti kuubalaisille, että hänen omaisuutensa arvo on pyöreä nolla. Palkakseen hän kertoi 900 pesoa, eli vain reilut 30 euroa kuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?