Pakistanissa pidätetyn ruotsalaisnaisen vapautus siirtyy - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pakistanissa pidätetyn ruotsalaisnaisen vapautus siirtyy

Pakistanissa terroriyhteyksistä pidätetyn ruotsalaisnaisen ja tämän 2-vuotiaan lapsen vapautus siirtyy ainakin perjantaihin tai lauantaihin. Naisen oli odotettu pääsevän vapaaksi jo viime viikonloppuna.

22.9.2009 9:50

19-vuotias Safia Benaouda, hänen aviomiehensä ja lapsensa sekä toinen ruotsalaismies pidätettiin elokuun lopussa, kun he olivat pyrkimässä Pohjois-Pakistaniin. Itse he sanovat olleensa matkalla rauhanomaiseen uskonnolliseen tapahtumaan, mutta Pakistan uskoo heidän aikoneen liittyä al-Qaidan terroristeihin.

Kaikki ruotsalaiset ovat aiemminkin olleet terroriepäiltyjä. Safia Benaouda ja hänen miehensä Munir Awad olivat pidätettynä Somaliassa kaksi vuotta sitten. Mehdi Ghazali puolestaan istui vuosia Guantanamon vankileirillä, kun hän jäi amerikkalaisten vangiksi Afganistanin vuorilla 2001.

Sekä Benaoudan että Ghezalin äiti on suomalainen.

Benaouda on pakistanilaislähteiden mukaan kertonut, että hänen miehensä pakotti hänet seuraamaan itseään Pakistaniin. Perheilleen he olivat kertoneet lähteneensä pyhiinvaellusmatkalle Saudi-Arabiaan.

Ruotsissa on seurattu erityisesti Safia Benaoudan ja tämän pikkupojan tilannetta. Heitä pidetään säilössä pääkaupungissa Islamabadissa.

- Nainen ja lapsi vapautetaan mahdollisesti perjantaina tai lauantaina, kommentoi Pakistanin sisäministeri Rehman Malik vain pakistanilaistoimittajille pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Aftonbladet sai kuitenkin tiedon sisäministerin lausunnosta paikalla olleelta.

Mehdi Ghezalia, Munar Awadia ja yhdeksää muuta miestä epäillään kuitenkin edelleen terroriyhteyksistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?