Suomalainen piha -jengi murhasi ja ryösti Venäjällä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suomalainen piha -jengi murhasi ja ryösti Venäjällä

Sanapari "suomalainen piha" ei tuo Venäjän Tatarstanissa mieleen auvoisaa pihaidylliä, vaan kaikkien pelkäämän rikollisjengin.

Rikolliset ovat jakaneet Tatarstanin pääkaupungin Kazanin omiin vaikutuspiireihinsä.

25.8.2009 13:04

Jengi nousi otsikoihin vast'ikään, kun miliisi onnistui pidättämään seitsemän sen jäsentä, joista kaksi on naisia.

Vremja y Dengi -lehden mukaan jengin kontolla on ainakin viisi murhaa ja useita muita rikoksia, muun muassa aseellisia ryöstöjä.

Kyse on järjestäytyneestä mafiajengistä, jonka juuret ulottuvat vuosikymmenten taakse. Rikolliset ovat jakaneet Tatarstanin pääkaupungin Kazanin omiin vaikutuspiireihinsä, ja yksi niistä kulkee nimellä suomalainen piha.

Nimitys juontaa juurensa siitä, että kyseisellä alueella on suomalaistyyppisiä pientaloja ja jengin jäsenet ovat syntyjään sieltä.

- Talot on rakennettu joko suomalaisten avustuksella tai suomalaisen tyylin mukaan joskus 1950-luvulla. Tarkemmin en tiedä, mutta alue tunnetaan yleisesti nimellä suomalainen piha, kertoi Vremja y Dengin toimittaja Andrei Sheptitski IS:lle.

Jengin johtohahmo on Dmitri Smetanin, 45, joka käyttää myös nimeä Metsästäjä. Hän keräsi ympärilleen lähiseudun nuoria miehiä ja varusti heidät jokaisen kolmella pistoolilla, Tshelinskije Izvestija -lehti kertoi.

Jengin kontolla on mm. bensa-aseman, metalliromuttamon, kioskin ja yksinäisen vanhuksen ryöstö. Osan uhreistaan he ampuivat, ja osan kuristivat hengiltä. Usein saaliina oli ruplia vain muutamien satojen eurojen arvosta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?