Satoja siirtotyöläisiä evakuoitiin Etelä-Italiassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Satoja siirtotyöläisiä evakuoitiin Etelä-Italiassa

Viranomaiset evakuoivat satoja siirtotyöläisiä eteläitalialaisesta Rosarnon kaupungista levottomuuksien takia lauantaina.

9.1.2010 16:17

Mellakointi puhkesi torstaina, kun paikalliset asukkaat ampuivat kahta siirtotyöläistä ilmakiväärein. Siirtotyöläiset hajottivat ikkunoita, polttivat autoja ja kahakoivat poliisin kanssa. Yhteenotoissa on loukkaantunut kymmeniä ihmisiä.

Italiassa ei ole nähty vastaavaa vuosikausiin. Sisäministeri Roberto Maronin mielestä yksi syy levottomuuksiin on se, että laitonta maahanmuuttoa on suvaittu liiaksi.

- Mutta kun he kerran ovat täällä, heitä ei voi käyttää häpeämättömästi hyväkseen ja ammuskella heitä kun he tekevät töitä, jotka eivät kelpaa meidän työttömillemme.

Ammattiliitto CGLI arvioi, että Italiassa noin 50 000 siirtotyöläistä raataa samanlaisissa "orjuuden kaltaisissa" oloissa kuin Rosarnon maataloustyöläiset. Mafian vastaisen järjestön perustaja, pappismies Luigi Ciotti syytti tilanteesta paikallista mafiaa.

- Rikollispomot tietävät, että siirtotyöläiset eivät voi edes yrittää kapinaa, koska heillä ei ole henkilöpapereita eikä valtio suojele heitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?