Korkea tiibetiläisviranomainen sai potkut - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Korkea tiibetiläisviranomainen sai potkut

Tiibetin vähemmistö- ja uskontokysymyksistä vastaava virkamies on erotettu virastaan, kertoivat Kiinan viestimet sunnuntaina. Kyse on tiettävästi ensimmäisestä virkamieskuntaa kohdanneesta rangaistuksesta Tiibetin levottomuuksien jälkeen.

30.3.2008 8:57 | Päivitetty 30.3.2008 9:27

Danzeng Langjie, Tiibetin vähemmistö- ja uskontoasiain komission johtaja, on siirretty pois tehtävistään, kertoi lyhyt ilmoitus Tibet Daily -lehden verkkosivuilla. Syytä hänen erottamiselleen ei kerrottu.

Danzengin seuraajaksi on nimitetty Luosang Jiumei, hänkin syntyperäinen tiibetiläinen. Luosang on toiminut kommunistipuolueen varasihteerinä pääkaupungissa Lhasassa.

Erottamisen taustalla arvellaan olevan Lhasassa pari viikkoa sitten puhjenneet mielenosoitukset ja mellakat, jotka levisivät muuallekin tiibetiläisten asuttamille alueille. Kiinan viranomaisille levottomuudet tulivat nähtävästi yllätyksenä.

Kiina on syyttänyt levottomuuksista maapaossa olevan hengellisen johtajan dalai-laman kannattajia. Peking ei näe, että esimerkiksi han-kiinalaisten laajamittainen muutto Tiibetiin aiheuttaisi turhautumista alueen asukkaissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?