Hoidossa ollut vapautettiin tervehtyneenä - paloitteli ja söi ystäväänsä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hoidossa ollut vapautettiin tervehtyneenä - paloitteli ja söi ystäväänsä

Britanniassa on paljastunut karmiva tapahtumaketju, joka sai alkunsa vaarallisen potilaan ennenaikaisesta päästämisestä pois sairaalasta vuonna 2004.

4.9.2009 13:54

Tuoreen raportin mukaan lontoolaisessa sairaalassa vuosia psykiatrisessa hoidossa olleen miehen onnistui huijata henkilökuntaa niin, että nämä luulivat häneen kohdistuneen hoidon tepsineen.

Yli kolmekymppisen miehen tila oli kuitenkin jotain aivan muuta kuin uskottiin, sillä pian vapautumisensa jälkeen mies murhasi ystävänsä raa'asti. Mies muun muassa paloitteli ja söi uhriaan.

Viranomaisten raportissa tuodaan esiin useita virheitä sairaalasta päästämisen lisäksi. Raportin mukaan miestä avohuollossa valvonut psykiatri oli hyvin kokematon. Lisäksi valvonnassa avustaneella sosiaalityöntekijällä ei ollut mielenterveyteen liittyvää koulutusta.Alun perin mies oli toimitettu hoitoon, koska hän oli hakannut kauppa-apulaisen vasaralla kuoliaaksi vuonna 1993.

Ystävänsä murhaamisen jälkeen mies toimitettiin jälleen sairaalaan, jossa tämä tappoi vielä potilastoverinsa. Mies tuomittiin ystävänsä ja potilastoverinsa murhista elinkautiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?