Medvedev soitti Haloselle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Medvedev soitti Haloselle

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on tänään keskustellut puhelimessa Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin kanssa Etelä-Ossetian tilanteesta. Presidentin kanslian mukaan aloite puhelinkeskusteluun oli Medvedevin.

Halonen sanoi Medvedeville, että Georgian tilanteeseen ei ole sotilaallista ratkaisua.­

11.8.2008 14:32 | Päivitetty 11.8.2008 17:43

Presidentin kanslian antaman tiedotteen mukaan Halonen ilmaisi huolestuneisuutensa Etelä-Ossetian tilanteesta. Hän pitää tärkeänä taistelujen välitöntä keskeyttämistä ja korosti, että humanitaarista apua on voitava antaa mahdollisimman pikaisesti. Lisäksi Halonen vetosi Venäjän tukeen humanitaarisen avustustoiminnan käynnistämiseksi.

Halonen katsoo, että joukot tulisi vetää asemiin, joissa ne olivat ennen 6.8.2008. "Tilanteeseen ei ole sotilaallista ratkaisua", Halonen sanoi Medvedeville.

Etyj-puheenjohtajana Suomi pyrkii Halosen mukaan siihen, että kaikki osapuolet lopettavat taistelutoimet. Halonen toivoi, että Venäjä osaltaan toimisi tilanteen rauhoittamiseksi, jotta neuvottelut voitaisiin käynnistää mahdollisimman pian. Suomi pyrkii siihen, että kansainvälinen yhteisö tekee tiivistä yhteistyötä tämän puolesta.

Presidentti Medvedev kertoi keskustelussa näkemyksensä kriisin ratkaisemisesta. Hän oli huolissaan humanitaarisesta tilanteesta ja nosti esille myös Pohjois-Ossetian pakolaisongelman.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?