Perheidylli särkyi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Perheidylli särkyi

Valokuvassa he ovat kuin perheidyllin parhain esimerkki: nauravat isä ja äiti sekä suloinen pieni tytär vihreällä nurmella.

11.2.2006 0:00

Viime päivinä tuo kuva on kuitenkin muuttunut synkeän murhadraaman symboliksi Atlantin molemmin puolin sekä Yhdysvalloissa että Britanniassa.

Perheen isää Neil Entwistleä epäillään vaimonsa ja pienen tyttärensä erittäin raa'asta murhasta, joka on ollut päiväkausia molempien maiden ykkösuutisten joukossa.

Entwistle, 27, ehti paeta surmatöiden paljastuttua kotimaahansa Britanniaan, mutta hänet pidätettiin Lontoossa juna-asemalla toissa päivänä. Eilen varmistui, että hänet luovutetaan takaisin Yhdysvaltoihin vastamaan murhasyytteisiin.

Murhat tapahtuivat poliisin mukaan tammikuun 20. päivänä Bostonin esikaupunkialueella olevassa Hopkintonissa. Perhe oli muuttanut uuteen taloon vain kaksi viikkoa aiemmin.

Perheen isän epäillään ampuneen vaimoaan Rachelia, 27, päähän ja yhdeksän kuukauden ikäistä Lilly -tytärtään vatsaan.

Entwistle itse kertoi poistuneensa talosta normaalisti yhdeksältä aamulla, palanneensa sinne kaksi tuntia myöhemmin ja löytäneensä silloin ruumiit. Näystä järkyttyneenä hän kertoi harkinneensa itsemurhaa, mutta ei ollut kyennyt siihen.

Entwistle suostui vapaaehtoisesti siihen, että hänet luovutetaan Yhdysvaltoihin. Yksi syy tähän saattaa olla, ettei häntä uhkaa teloitus: Massachusettsissa kuolemantuomiota ei ole käytössä.

Poliisi epäilee, että murhien motiivina olivat rahavaikeudet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?