Merkel joutui tosielämän Big Brotheriin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Merkel joutui tosielämän Big Brotheriin

EU:n äskettäisessä huippukokouksessa paljastunut räjähdekohu ei ole ainoa heikko lenkki Saksan liittokanslerin Angela Merkelin, 51, turvatoimissa.

28.3.2006 7:16 | Päivitetty 28.3.2006 0:00

Sunnuntaina kävi ilmi kaiken lisäksi, että Merkelin kodin olohuonetta on kuvattu vuosien ajan salaa. Videokamera sijaitsee Merkelin yksityisasuntoa vastapäätä olevan Pergamon-museon katolla.

Kiusallinen virhe turvatoimissa paljastui, kun Bild am Sonntag -lehti teki juttua kuuluisan museon yövartijasta.

Vartija esitteli lehdelle auliisti, kuinka yhtä museon turvakameraa pystyy kääntämään ja tarkentamaan niin, että sillä näkee suoraan kanslerin olohuoneeseen. Bildin toimittaja näki kuvaruudulta esimerkiksi, kuinka Merkelin aviomies Joachim Sauer katseli iltansa ratoksi televisiota.

- Big Brotheria suoraan kanslerin yksityisasunnosta! kirkuivat saksalaisotsikot paljastuksen jälkeen.

Kovin jännittäviä tapahtumia Merkel-tosi-tv:ssä ei kuitenkaan liene nähty. Ainakaan niitä ei ole tihkunut museonvartijoilta julkisuuteen.

Merkelin kotitalon ulko-ovea vartioidaan ympäri vuorokauden. Eilen Am Kupfergraben 6:ssa vuorossa olleet Tanja Engel ja René Sünther eivät halunneet kommentoida IS:lle turvakamerajupakkaa. Sen sijaan tavallisten ohikulkijoiden uteliaisuudesta konstaapelit kertoivat mielellään.

- Missä kerroksessa kansleri asuu? Onko hän juuri nyt kotona? Engel kertasi tavallisimmat ohikulkijoiden kysymykset.

- Kolmannessa kerroksessa, mutta ei ole juuri nyt talossa, Sünther vastasi avuliaasti.

Kallisarvoisista antiikin aarteista tunnettua Pergamon-museota vartioidaan niin ikään yötä päivää. Kamerat välittävät monitoreihin kuvaa 24 tuntia vuorokaudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?