Lehdet: Putinin pääministeriys heikentäisi muita hallitusvirkoja - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lehdet: Putinin pääministeriys heikentäisi muita hallitusvirkoja

Venäläinen media pohti keskiviikkona presidentti Vladimir Putinin tulevan roolin merkitystä maan vallanjaolle.

12.12.2007 14:24

Spekulaatiot käynnistyivät täydessä mitassaan, kun presidenttiehdokas Dmitri Medvedev kertoi tiistaina kannattavansa Putinia seuraavan hallituksen pääministeriksi.

Kommersant-lehti kirjoitti, että Putinin pääministeriys lisäisi tehtävän painoarvoa, mutta samalla varapääministereistä tulisi lähinnä muodollisia viranhaltijoita. Lehden mukaan muutkin hallituspaikat saattaisivat keventyä pääministerin roolin vahvistuessa.

"Säilyttääkseen asemansa maan johdossa Putinin on vähennettävä selvästi valtaa presidentin hallinnolta tai hallituksen muita jäseniltä", Kommersant totesi.

Sanomalehti Vedomostin mukaan Medvedev saisi presidenttinä valtaa lähinnä talouskysymyksissä ja muu todellinen valta pysyisi Putinin ja hänen hallintonsa käsissä.

Inopressa -lehden mukaan Medvedevin ja Putinin muodostama voimakaksikko olisi todellinen sijoittajien unelma. Turvallisuuspalvelun ulkopuolelta huipulle noussut Medvedev saattaisi kuitenkin joutua valtataisteluun Kremlin turvallisuusväen kanssa.

Moskovskij Komsomolets -lehti piti ajatusta Putinista Medvedevin alaisena lähinnä hupaisana. Lehden kolumnin mukaan Medvedev on vallankäyttäjänä niin kokematon, että todellinen valta säilyisi epävirallisin keinoin Putinin käsissä.

"Putinille omistautunut Medvedev on nyt tilanteeseen tyytyväinen, mutta mikä takaa ettei jokin myöhemmin herätä nukkuvaa karhua? Täysimittaista pääministerin ja presidentin valtataistelua on pelottavaa kuvitella", lehti kirjoitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?