Floridassa vangit lusivat uskonnollisessa vankilassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Floridassa vangit lusivat uskonnollisessa vankilassa

Floridan vangeille on nykyään tarjolla erilainen vaihtoehto: uskonnollista kasvatusta korostava rangaistuslaitos. Lawteyn rangaistuslaitos Floridan pohjoisosassa päätettiin muuttaa uskontovankilaksi.

2.1.2004 0:00

Idean takana on kuvernööri Jeb Bush, presidentti George W. Bushin veli. Perusteena oli se, että uskonto johtaa vangit parempaan elämään ja samalla vähentää rikosten uusimista.

Lawteyn asukeille kerrottiin syksyllä, että muutos on edessä ja he saavat anoa muihin laitoksiin niin halutessaan. Samalla osavaltion muille vangeille annettiin mahdollisuus hakeutua uskontokasvatuksen pariin. Nyt vankilassa on noin 800 vankia, jotka edustavat 26:tta erilaista uskonnon suuntausta.

- Tämä ei ole pehmopolitiikkaa, tämä on vakavaa politiikkaa, vakuutti Jeb Bush.

Bushin veljekset korostavat molemmat politiikassaan uskonnollisten palvelujen lisäämistä valtion kustannuksella. Tämä suuntaus ei kuitenkaan miellytä kaikkia.

Kansalaisoikeusjärjestöjen mukaan nyt ollaan menossa aivan liian pitkälle, sillä perustuslaki kieltää jyrkästi uskonnon opettamisen valtion laitoksissa ja valtion kustannuksella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?