Googlen haastajalle nihkeä alku - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Googlen haastajalle nihkeä alku

Uusi hakukone Cuil.com on käynnistynyt nihkeästi. Cuil.com (äännetään cool) perustaa toimintansa 120 miljardin verkkosivun rekisteriin. Googlen rekisterin on arvioitu olevan noin 40 miljardia sivua eli noin kolmannes cuil.comin laajuudesta.

Uusi hakukone Cuil.com on käynnistynyt nihkeästi.­

29.7.2008 12:35

Palvelun on kehittänyt nimekäs joukko entisiä Googlen työntekijöitä. Hakukoneyhtiön hallituksen puheenjohtaja on Anna Patterson, joka oli mukana luomassa Googlen luokittelujärjestelmää. Cuil.comin teknologiajohtaja Russel Power hankki hänkin kannuksensa Googlen leivissä.

Cuil.comin toimitusjohtaja on Pattersonin aviomies Tom Costello, entinen Stanfordin yliopiston tutkija ja IBM:n hakutoimintoasiantuntija.

Uusi hakukone aloitti toimintansa eilen. Tähän aamuun mennessä sivusto on kaatunut useita kertoja "odottamattoman suuren kävijämäärän takia". Toimintahäiriöt ovat kestäneet muutamia minuutteja kerrallaan.

Cuil.com poikkeaa ulkoasultaan perinteisistä hakusivustoista. Tulokset esitellään palstoihin jaettuina kuin aikakauslehdessä. Mukana on runsaasti kuvia. Yhtiön mukaan hakukone ei keskity vain sanoihin vaan myös niiden merkitykseen ja sisältöön.

Hakutuloksen yhteydessä Cuil.com ehdottaa myös muita sivuja tai kategorioita, jotka saattavat sisältää tietoa haetusta aiheesta tai muuten kiinnostaa käyttäjää.

Hakukoneyhtiö ilmoittaa, ettei se rekisteröi tai tallenna mitään käyttäjätietoja, vaan kaikille hakeneille taataan täydellinen yksityisyyden suoja.

Cuil.com on kerännyt sijoittajilta 33 miljoonan dollarin alkupääoman.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?