1,5-vuotias brittityttö elää vain ranskanperunoilla - katso kuvalinkki! - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

1,5-vuotias brittityttö elää vain ranskanperunoilla - katso kuvalinkki!

1,5-vuotias brittityttö Courtney Boswell on elänyt koko nuoren ikänsä erikoisella ja epäterveellisellä ravinnolla.

9.6.2008 10:46

Tytön äiti Angela Boswell ruokkii lastaan lähes yksinomaan ranskanperunoilla, kertoo Daily Mail.

Satunnaisesti ruokavalioon kuuluu myös suklaata, perunalastuja, muroja ja kolajuomaa. "Herkkuateriat" pikku-Courtney hotkii alle kymmenessä minuutissa.

- Courtney rakastaa ranskalaisia. Itse söin paljon suklaakastikkeeseen dipattuja ranskanperunoita raskaana ollessani. Ehkä Courtneyn viehtymys niihin, juontuu sieltä, äiti-Boswell kertoo.

Ruokavalioon on yritetty lisätä vihanneksia, mutta äidin mukaan se on osoittautunut lähes toivottamaksi.

- Hän saattaa syödä silloin tällöin banaanin tai jogurttia. Vihanneksiin hän ei kuitenkaan suostu koskemaan. Hän noukkii ne pois lautaselta ja heittää pois, Angela Boswell kertoo Daily Mailille.

Brittiläiset ravitsemusviranomaiset ovat huolissaan pikku-Courtneystä sekä koko perheen ruokailutottumuksista. Äitiä on varoiteltu nykyisen ruokavalion ja vihannesten puuttumisen vaaroista.

Courtney on jo nyt ylipainoinen ja kiloja on kertynyt nelivuotiaan lapsen verran. Angela Boswellia neuvot eivät kuitenkaan hetkauta. Perheen viidestä lapsesta kolme on varttunut pikkulapsi-iän ohi samalla ruokavaliolla, ja he ovat äidin mukaan terveitä.

- Perheessämme ei ole lihavia ihmisiä. Jos näin olisi, olisin kyllä huolissani. Courtney on terve lapsi, joka ei juuri sairastele. Kaikille perheemme lapsille on tarjolla vihanneksia, mutta en voi pakottaa heitä syömään niitä, Angela Boswell toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?