Iskevätkö tekijät uudelleen? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Iskevätkö tekijät uudelleen?

Britannian poliisi keskitti perjantaina kaikki voimansa massiiviseen terroristijahtiin. Viranomaiset pelkäävät, että niin kauan kuin iskujen tekijät ovat vapaalla jalalla, uuden terrori-iskun mahdollisuus on enemmän kuin todennäköinen.

9.7.2005 0:00

- Heillä ei ole enää mitään menetettävää. Nyt he käyttävät kaiken jäljellä olevan aikansa vapaudessa tappaakseen vielä uudelleen, turvallisuusasiantuntija Charles Shoebridge sanoi CNN:lle.

Shoebridgen mukaan terroristit tietävät, että heidän paljastumisensa jossain vaiheessa on erittäin todennäköistä, sillä iskut tehdessään he joutuivat tulemaan "ulos kolostaan". Poliisilla onkin meneillään kilpajuoksu aikaa vastaan: he yrittävät saada nopeasti pidätyksiä ennen kuin uusia iskuja tehdään.

Vielä perjantaina tässä ei kuitenkaan edistytty. Poliisin mukaan he eivät ole pidättäneet yhtään henkilöä pommeihin liittyen, mutta arvokkaita vihjeitä he kertoivat sen sijaan saaneensa "hyvin paljon".

Viranomaiset olivat varsin niukkasanaisia luonnehtiessaan mahdollisia tekijöitä, mutta brittilehtien mukaan tekijöiksi saattaa hyvinkin paljastua joukko brittipassia kantavia muslimeja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?