Tehtiinkö Sharonin hoidossa virheitä? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tehtiinkö Sharonin hoidossa virheitä?

Ariel Sharonin viimeiset ajat ennen kohtalokasta aivoverenvuotoa puhuttavat Israelissa.

7.1.2006 0:00

Monet kysyvät, miksi lääkärit eivät valvoneet 77-vuotiaan pääministerin tilaa jatkuvasti kolme viikkoa sitten tapahtuneen lievän halvauksen jälkeen.

Nimettöminä esiintyneet lääkärit taas ovat kertoneet Israelin lehdille uskovansa Sharonille annettujen verenohentajalääkkeiden aiheuttaneen aivoverenvuodon. Sharonia hoitavan Hadassan sairaalan lääkärit eivät ole vahvistaneet eivätkä kiistäneet väitettä.

Sharon veti vielä viikko sitten sunnuntaina hallituksen kokouksen Jerusalemissa. Kokouksessa otetussa valokuvassa hänen huulensa näyttävät sinertäviltä, ja se saattaa olla merkki verenkiertohäiriöistä.

- Jitzhak Rabinilla ei ollut luotiliiviä, joka olisi voinut suojata häntä murhaajan luodeilta. Sharonille ei annettu välttämätöntä hoitoa, joka olisi voinut pelastaa hänet, Haaretzin haastattelema suuren israelilaissairaalan johtaja ruoski eilen.

Sharonin oli määrä mennä torstaiaamuna sydänoperaatioon Hadassan sairaalaan. Pääministeriä ei siitä huolimatta siirretty Jerusalemiin vaan hän vietti kohtalokkaan keskiviikkoillan kaukana Negevin autiomaassa sijaitsevalla maatilallaan.

- Hänet olisi ehdottomasti pitänyt viedä jo edellisenä päivänä sairaalaan tai vähintään tuoda Jerusalemiin.

Israelissa epäillään, että pääministeri palasi edellisen kohtauksen jälkeen heti töihin hälventääkseen epäilyt jaksamisestaan.

- Sharonia hoidettiin osittain väärin, koska hän oli poliittisen teatterin uhri. Hän veti roolia, jotta ihmiset näkisivät hänen palanneen töihin normaaliin tapaan, eräs lääkäri sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?