Yllätyskäänne: Salaiset Madeleine-tiedot julki - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yllätyskäänne: Salaiset Madeleine-tiedot julki

Reilu vuosi sitten kadonneen Madeleine McCannin vanhemmat pääsevät vihdoin käsiksi tapausta käsitteleviin salaisiin poliisiasiakirjoihin.

Nelivuotias Madeleine katosi toukokuun 3. päivänä 2007, kun hän oli vanhempineen lomailemassa Portugalissa.

7.7.2008 15:30

Britannian poliisi ilmoitti maanantaina luovuttavansa Kate ja Gerry McCannille yhteensä 81 eri asiakirjaa ja todistusaineiston osaa, jotka on tähän asti pidetty vanhemmilta ja julkisuudelta pimennossa.

McCannit olivat jo käynnistäneet poliiseja vastaan oikeuskanteen tarkoituksenaan pakottaa nämä julkaisemaan tutkinta-aineiston kokonaisuudessaan.

Nyt saavutetun kompromissin ansiosta vanhemmat saavat nähdäkseen suuren osan tutkimusaneistosta ja vastineeksi he ovat luvanneet vetää kanteensa pois oikeudesta.

- Kyse on kahdeksastakymmenestä potentiaalisesta uudesta johtolangasta. Nyt saamme tietoa, jonka avulla voimme jatkaa eteenpäin, McCannien edustaja Clarence Mitchell iloitsi uutistoimisto AP:n mukaan.

McCannit eivät osallistuneet oikeuden istuntoon, jossa tutkimusaineiston luovuttamisesta päätettiin. He ovat lomalla kahden muun lapsensa kanssa.

- Tiedot menevät nyt meidän omille tutkijoillemme, jotka ryhtyvät käsittelemään niitä. Jos emme olisi vieneet asiaa oikeuteen, emme olisi saaneet tietoja itsellemme, Mitchell huomautti

Toistaiseksi epäselvää on, aikovatko vanhemmat paljastaa saamansa uudet tiedot laajemmin julkisuuteen. McCannien edustaja ei myöskään selventänyt, sitooko vanhempia jonkilainen vaitiolovelvollisuus asiakirjojen suhteen.

Portugalin poliisi kertoi viime viikolla tehneensä Madeleinen katoamisesta jo loppuraportin. Joidenkin väitteiden mukaan poliisi on aikeissa lopettaa tutkimukset kokonaan, mutta virallisesti asiasta ei ole tehty päätöstä.

Nelivuotias Madeleine katosi toukokuun 3. päivänä 2007, kun hän oli vanhempineen lomailemassa Portugalissa.

Arja Paananen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?