Linux-ekspertti joutui FBI:n terroristilistalle - katso video - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Linux-ekspertti joutui FBI:n terroristilistalle - katso video

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on lisännyt kotimaisen terroristin maailman etsityimpien terroristien joukkoon. Entistä Linux-järjestelmäasiantuntijaa Daniel Andreas San Diegoa epäillään kahdesta pommi-iskusta Yhdysvalloissa.

22.4.2009 10:19

Kaliforniasta kotoisin oleva 31-vuotias San Diego on eläinaktivisti, jonka kiinniottoon johtavista tiedoista FBI lupaa 250 000 dollarin palkkion. FBI:n mukaan hän on työskennellyt tietoverkkoasiantuntijana ja Linux-operaattorina.

FBI epäilee San Diegoa kahdesta pommi-iskusta Yhdysvalloissa vuonna 2003. Molemmat kohteet olivat biotekniikkayrityksiä, jotka ovat yhteydessä brittiläiseen Huntingdon Life Sciences -yhtiöön. Se käyttää koe-eläimiä tuotekehityksessään.

- Eläinaktivismi ja ympäristöön liittyvät ääriliikkeet ovat merkittävä kotimainen terroriuhka, kertoo FBI lausunnossaan.

FBI:n etsityimpien terroristien listalla ovat muun muuassa al-Qaidan johtajat Osama bin Laden ja Ayman al-Zawahiri.

San Diego on terroristilistan kolmas Yhdysvaltain kansalainen. Hänen lisäkseen listalla on Adam Yahiye Gadahn, jota epäillään toiminnasta ulkomailla al-Qaidan propagandistina.

Indianassa syntynyttä Abdul Yasinia puolestaan etsitään vuoden 1993 pommi-iskusta New Yorkin World Trade Centeriä vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?