Puolustusministerin sukulaispoika kaatui Afganistanissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Puolustusministerin sukulaispoika kaatui Afganistanissa

Uuden-Seelannin puolustusministerin sisarenpoika kaatui taistelussa Afganistanissa. Kaatunut sotilas palveli Yhdysvaltain armeijan joukoissa.

Puolustusministeri Phil Goffin sisarenpoika, luutnantti Matthew Ferrara (vas.) on yksi 108:sta tänä vuonna Afganistanissa kaatuneista amerikkalaisesta.­

13.11.2007 16:10

Puolustusministeri Phil Goff kertoi sisarenpoikansa kaatumisesta maanantaina. Luutnantti Matthew Ferrara, 24, oli yksi kuudesta amerikkalaissotilaasta, jotka kaatuivat taleban-sissien väijytyksessä itäisessä Afganistanissa lauantaina.

Sekä Uuden-Seelannin, että Yhdysvaltain kansalaisuuden omannut Ferrara oli ensimmäinen Afganistanissa kaatunut uusiseelantilainen.

Väijytyksessä kuoli lisäksi kolme Afganistanin armeijan sotilasta ja haavoittui kahdeksan amerikkalaista sotilasta. Amerikkalaiset kuuluivat 173. laskuvarjoprikaatiin.

USA:ssa syntynyt Ferrara oli puolustusministeri Goffin sisaren Lindan poika.

Goff kertoo sisarenpoikansa palvelleen Afganistanissa noin viiden kuukauden ajan.

Myös Uuden-Seelannin pääministeri Helen Clark ilmaisi osanottonsa Ferraran omaisille.

Afganistanissa on terrorisminvastaisen sodan alkamisen jälkeen syksystä 2001 kaatunut tänä vuonna eniten ulkomaalaisia sotilaita.

Sodassa on tämän vuoden aikana menettänyt henkensä 214 ulkomaalaista sotilasta, joista 108 on amerikkalaisia. Yksi muista kaatuneista on suomalaissotilas.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?