Hillary Clinton itku silmässä tv-haastattelussa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hillary Clinton itku silmässä tv-haastattelussa

Hillary Clinton vakuutti maanantaina jatkavansa presidenttikamppailuaan, vaikka hän häviäisi New Hampshiren esivaalit. Tuoreimpien mittausten mukaan demokraattien toinen kärkiehdokas Barack Obama päihittää hänet jälleen tiistain koitoksessa.

7.1.2008 19:26 | Päivitetty 7.1.2008 23:06

- Puskemme eteenpäin loppuun saakka eli helmikuun 5. päivään. Olen tiennyt koko ajan, että nämä ovat hyvin vaativat ja kovat vaalit. Olen siihen valmis, Clinton hehkutti CBS:n haastattelussa.

Vaalien lopullinen taistelupari varmistuu supertiistaina 5. helmikuuta, jolloin presidenttiehdokkaasta äänestetään yli 20 osavaltiossa.

Clintonille ennakoidaan New Hampshiressa noin 30 prosentin kannatusta ja Obamalle 40:tä prosenttia. Clinton hävisi viime viikolla Iowassa sekä Obamalle että John Edwardsille, vaikka häntä pidettiin vielä vähän aikaa sitten ennakkosuosikkina.

ABC-kanavan haastattelussa Clinton puhkesi lähes kyyneliin kertoessaan, mitä kaikkea nämä vaalit hänelle ja koko Amerikalle merkitsevät.

- Nämä ovat kenties kaikkien aikojen tärkeimmät vaalimme. En haluaisi nähdä maamme enää taantuvan, Clinton tilitti silmät kosteina ABC:lle.

Yhdysvaltain entisen presidentin puoliso ja New Yorkin senaattori on ryhtynyt nyt ankaraan hyökkäykseen saadakseen esivaalien trendin kääntymään.

- Tekojen ja puheiden välillä on suuri ero, kuten myös lupausten antamisessa ja niiden pitämisessä, Clinton viittasi Obamaan CBS:n haastattelussa.

Clinton myös vihjasi viikonloppuna, ettei Illinoisin senaattorin mielipiteisiin voi luottaa, koska ne vaihtuvat koko ajan. Obama syytti puolestaan Clintonia epätoivoisesta taktiikasta. Hän vetosi jälleen kerran siihen, että Bushien ja Clintonien ajan pitäisi olla ohi.

- Washington käy viimeistä kamppailuaan muutosta vastaan. Tosiasioita ja muiden ihmisten tekemisiä sekä sanomisia vääristellään, Obama kuittaili.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?