Eläinlääkäri pelasti hain - työnsi käden kitaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Eläinlääkäri pelasti hain - työnsi käden kitaan

Australialainen eläinlääkäri suoritti keskiviikkona ainutlaatuisen pelastusoperaation, jossa sekä potilaan, että pelastajan terveys olivat veitsenterällä - tai pikemminkin hampaanterällä.

Selälleen käännetyn hain suuhun työnnettiin leveä muoviputki, jonka läpi Blyde työnsi kätensä ja poisti koukun.

19.7.2008 6:10

Eläinlääkäri David Blyden "potilaana" oli harvinainen hietahai, jonka ruokatorveen oli tarttunut suuri kalastuskoukku. Blyde joutui työntämään kätensä lähes olkapäätään myöten hain kitaan pelastaakseen eläimen hengen.

- Me kaikki olimme todella kireinä, koska tiesimme, että jotakin voisi mennä pieleen milloin tahansa, Blyde kuvaili suorittamaansa operaatiota Gold Cost Bulletinille.

Satimeen joutuneen hain huomasi alun perin joukko australialaisia sukeltajia maanantaina lähellä Byron Baytä. Hietahain kidasta törrötti koukun pitkä, puinen varsiosa.

Hain pelastamiseksi värvättiin keskiviikkona asiantuntijaryhmä, joka sitoi 3-metrisen hain ympärille varovasti köyden. Tämän jälkeen eläin nostettiin vedestä laivan kannella olleeseen vesitankkiin. Selälleen käännetyn hain suuhun työnnettiin leveä muoviputki, jonka läpi Blyde työnsi kätensä ja poisti koukun.

- Tämä oli erityisen vaikea ja vaarallinen operaatio ja onnittelen kaikkia osallistuneita heidän ammattitaidostaan ja nopeasta toiminnastaan, New South Walesin kalataloudesta vastaava ministeri Ian Macdonald hehkutti kahden tunnin operaation päätteeksi.

Hietahai ei normaalisti ole vaarallinen ihmisille, mutta sen purema voi silti aiheuttaa vakavia vammoja. Harvinaista hailajia elää joidenkin arvioiden mukaan luonnossa enää alle 300 yksilöä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?