Nasan psykotestit uusiksi kolmiodraaman vuoksi? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Nasan psykotestit uusiksi kolmiodraaman vuoksi?

Astronautti Lisa Marie Nowakin silmitön mustasukkaisuuskohtaus pakottaa Nasan tutkimaan tarkemmin omat psykologiset testinsä.

Nasalla on ongelma käsissään.

9.2.2007 7:04

Discoveryn avaruuslennolla viime heinäkuussa mukana ollut Nowak sai syytteen murhayrityksestä sen jälkeen, kun hän oli hyökännyt Colleen Shipmanin kimppuun Orlandon lentokentällä. Nowak ja Shipman ovat rakastuneet samaan mieheen, Nasan pilottiin Bill Oefeleiniin.

Nasan varajohtajan Shana Dalen mukaan avaruushallinto arvioi uudelleen testinsä selvittääkseen olisiko astronauttien valintaprosessiin syytä tehdä joitain muutoksia.

Dalen mukaan Nasa aikoo myös tutkia esiintyikö Nowakin käytöksessä mitään ongelmia ennen maanantaista välikohtausta. Tällä hetkellä Dalella ei ole tiedossa, että hänen toiminnassaan muiden astronauttien kanssa olisi ollut mitään erikoista.

Nowak matkasi toissa päivänä Teksasiin Johnsonin avaruuskeskukseen, jossa arvioitiin hänen terveydentilansa.

Nasan varajohtajan mukaan välikohtauksella ei pitäisi olla kuitenkaan suuria vaikutuksia meneillään oleviin avaruusohjelmiin.

- Tämä on traaginen tapahtuma, joka vaikuttaa monen ihmisen elämään. Kysymyksessä on kuitenkin täysin poikkeustapaus, Dale painotti.

Vielä ei ole selvää päättyykö Nowakin ura astronauttina pidätyksen vuoksi. Hänen piti seuraavalla Nasan lennolla kommunikoida Houstonista käsin avaruudessa olevien astronauttien kanssa.

(IS-AP)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?