Thaimaan pääministeri keskusteli pakolaisten tylystä kohtelusta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Thaimaan pääministeri keskusteli pakolaisten tylystä kohtelusta

Thaimaan pääministeri Abhisit Vejjajiva tapasi maanantaina ihmisoikeusjärjestöjä ja kuuli näiden syytöksiä burmalaispakolaisten kovasta kohtelusta.

19.1.2009 8:02

Eri tietojen mukaan tuhatkunta muslimivähemmistöön kuuluvaa burmalaista olisi paennut veneillään ja hakenut turvaa Etelä-Thaimaasta.

Perillä Thaimaan laivasto olisi kuitenkin hinannut heidän veneensä takaisin ulapalle ja jättänyt pakolaiset oman onnensa varaan.

Intian rannikkovartiosto sanoi sunnuntaina pelastaneensa mereltä satoja pakolaisia.

Intialaiset löysivät pakolaisten veneet myrskyävältä mereltä Andamaanien ja Nikobaarien saaristojen lähistöltä. Monien epäillään menehtyneen merellä.

Pääministeri ei kommentoinut tapaamisen sisältöä, vaan lähetti varapääministeri Suthep Thaugsubanin rauhoittelemaan yleisöä.

- Uskon etteivät laivaston sotilaat ole tehneet mitään sellaista, koska thaimaalaiset ovat anteliaita ja ystävällisiä.

Hän vakuutti hallituksen selvittävän asian perusteellisesti.Ihmisoikeusjärjestöt kauhistuivat tietoja, joiden mukaan Thaimaan viranomaiset olisivat pakottaneet nälkäiset ja uupuneet pakolaiset takaisin merelle.

- Syytökset ovat todella vakavia, ja YK:n ja Thaimaan viranomaisten täytyy tutkia asia, sanoi Human Rights Watch -järjestön edustaja David Mathieson sunnuntaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?