Taleban aloitti eteläkorealaisten vapauttamisen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Taleban aloitti eteläkorealaisten vapauttamisen

Taleban-liike vapautti keskiviikkona yhteensä 12 kaikkiaan 19 eteläkorealaisesta panttivangistaan. Aamun ja iltapäivän aikana vapautettiin kahdeksan panttivankia ja illansuussa vielä neljä lisää.

29.8.2007 14:03 | Päivitetty 29.8.2007 19:00

Talebanien edustaja Jusuf Ahmadi arvioi kaikkien vankien pääsevän vapaiksi kahden kolmen päivän sisällä.

Korealaiset avustustyöntekijät ovat olleet vankeina lähes kuusi viikkoa. Taleban suostui heidän vapauttamiseensa tiistaina, kun Etelä-Korea lupasi vetää joukkonsa pois Afganistanista vuoden loppuun mennessä ja keskeyttää lähetystyön maassa.

Lunnaista huhuja

Etelä-Korea oli kuitenkin joka tapauksessa suunnitellut sotilaidensa vetämistä maasta vuoden loppuun mennessä jo ennen kriisiä. Samoin kaikki matkustaminen Afganistaniin ilman lupaa oli kielletty jo aikaisemmin. Tämä saikin monet epäilemään, että panttivankien vapauttamiseksi oli maksettu lunnaita.

- Kiistän tämän jyrkästi. Ei ole totta, että asian ratkaisemiseksi olisi käytetty rahaa, Ahmadi vakuutti. Myös Etelä-Korea on kiistänyt lunnaiden maksamisen.

Etelä-Korean suurlähetystön mukaan vapautetut panttivangit kuljetetaan todennäköisesti ensiksi amerikkalaisten sotilastukikohtaan Bagramiin Kabulin pohjoispuolelle, minkä jälkeen heidät lennätetään pois Afganistanista "niin pian kuin mahdollista"

Siepattuja korealaisia oli alunperin 23. Kaksi heistä surmattiin ja kaksi vapautettiin jo muutama viikko sitten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?