Loikkarisenaattori ylisti John McCainia, kritisoi Barack Obamaa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Loikkarisenaattori ylisti John McCainia, kritisoi Barack Obamaa

Demokraattien entinen varapresidenttiehdokas Joe Lieberman sanoo demokraattien Barack Obamaa testaamattomaksi mieheksi, jonka puhetaito ei ole riittävä syy valita häntä presidentiksi.

3.9.2008 7:57

Senaattori Joe Lieberman on loikannut kannattamaan vaaleissa ystäväänsä John McCainia. Erikoisessa puheessaan yöllä republikaanien puoluekokouksessa Lieberman vetosi suoraan demokraatteihin.

- Senaattori Barack Obama on lahjakas ja kaunopuheinen nuori mies, joka voi tehdä maallemme tulevina vuosina suuria asioita. Mutta, ystäväni, kaunopuheisuus ei korvaa saavutuksia - ei näinä Amerikan kovina aikoina, Joe Lieberman sanoi.

Connecticutilainen Lieberman pyrki 2004 vaaleissa demokraattien presidenttiehdokkaaksi. Nyt hän on puolueen ilonpilaaja, jolta yön esiintymisensä takia viedään pois tehtäviä USA:n senaatissa.

- Kun tänä vuonna äänestät presidenttiä, äänestä henkilöä jonka uskot olevan paras maallesi, älä puoluetta johon satut kuulumaan, Lieberman vetosi puheessaan.

Tähtilippujen kokous

Vasta tiistaina alkamaan päässeessä puoluekokouksessa esiteltiin tunteellisesti John McCainin elämänvaiheita kuten sotavankeutta Vietnamissa. Yleisö sai kuulla, ettei McCain kidutuksen seurauksena edelleenkään pysty nostamaan kättään tekemään kunniaa.

Kokouksen puitteisiin kuuluu huomattavasti enemmän isänmaallisuutta kuin demokraattien kokouksessa viime viikolla.

Illan palopuheen piti entinen senaattori, näyttelijänä tunnettu Fred Thompson. Thompson pilkkasi Barack Obaman korottavan veroja vain niiltä, jotka tarvitsevat eri yritysten tuotteita - kuten ruokaa tai bensiiniä.

- John McCainilla on luonne jota sivilisaatiot ovat historian alusta asti etsineet johtajiltaan: voimaa, rohkeutta, nöyryyttä, viisautta, velvollisuudentuntoa, kunniaa, Thompson jyrisi.

- Demokraatit esittävät haasteitamme varten historiaa tekevän presidenttiehdokkaan. Historiaa tekevän sikäli, että hän on kaikkein liberaalein ja kokemattomin ehdokas joka on koskaan pyrkinyt presidentiksi, hän sanoi.

Presidentti George W. Bush puhui kokoukselle Washington D.C.:stä. John McCainin kanssa ehdokkuudesta 2000 rajusti kilpaillut Bush sanoi McCainin itsenäisyyden ja luonteen auttaneen muuttamaan historiaa, kun tämä tammikuussa 2007 sai läpi ratkaisevan USA:n joukkojen lisäyksen Irakissa.

- Hän ei pelkää puhua ollessaan eri mieltä. Uskokaa minua, minä tiedän, Bush nauratti kokousväkeä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?