Ahtisaari häpeää Lähi-idän tilannetta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ahtisaari häpeää Lähi-idän tilannetta

Tämän vuoden Nobelin rauhanpalkinnon saajan, presidentti Martti Ahtisaaren mielestä on häpeällistä, ettei kansainvälinen yhteisö ole saanut ratkaistuksi Lähi-idän konfliktia.

25.10.2008 17:44

- Minun on myönnettävä, että häpeän. Kuinka voimme vuosi vuoden jälkeen tosissamme väittää, että etsimme ratkaisua ja mitään ei tapahdu, Ahtisaari sanoi Ruotsin radion ajankohtaistoimituksen lauantaihaastattelussa.

Hän sanoi toivovansa, että Yhdysvaltain uusi presidentti käyttäisi ensimmäisen vuotensa pysyvän ratkaisun löytämiseen Lähi-idässä.

- On selvää, että palestiinalaiset tarvitsevat valtion, mutta ratkaisun pitää olla sellainen, että rauha taataan myös Israelille.

Ahtisaari suhtautuu myös arvostellen länsimaiden julistamaan boikottiin palestiinalaisten Hamas-järjestöä vastaan. Hamas voitti palestiinalaisten parlamenttivaalit 2006.

- Kehotamme ihmisiä pitämään vaalit ja sitten kun ne järjestetään ja niitä voidaan pitää kohtuullisen vapaina ja demokraattisina, sanomme, että "valitettavasti valituiksi tulikin väärät ihmiset".

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?