168 kuoli - matkustajakone syöksyi maahan Iranissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

168 kuoli - matkustajakone syöksyi maahan Iranissa

Caspian Airlines -lentoyhtiö kone syöksyi pellolle Luoteis-Iranissa keskiviikkoaamuna.

Julkaistu: 15.7.2009 12:09, Päivitetty 15.7.2009 16:25

Iranissa on syöksynyt maahan matkustajakone. Kone syöksyi maahan Luoteis-Iranissa.

Tupolev-merkkisessä venäläisvalmisteisessa matkustajakoneessa oli Iranin valtion television mukaan 153 matkustajaa ja 15 miehistön jäsentä. Kaikki kuolivat.

Kone kuului iranilaiselle Caspian Airlines -lentoyhtiölle. Kone oli matkalla Teheranista Armenian pääkaupunkiin Jerevaniin.

Koneen putoamispaikka on lähellä Qazvinin kaupunkia. Kaupungin pelastusviranomaisten mukaan kone tuhoutui maahansyöksyssä täysin.

Iranin tv:n näyttämissä kuvissa koneen putoamispaikka sijaitsee pellolla. Kone jätti jälkeensä ammottavan savuavan montun.

Kuvissa näkyy myös suuri osa toisesta siivestä, mutta muuten kone on hajonnut pieniksi kappaleiksi.

Koneen putoamispaikka sijaitsee noin 150 kilometrin päässä Teheranista.

Caspian Airlines on venäläis-iranilainen yhteisyritys, joka on perustettu 1993. Lentoyhtiö käyttää yksinomaan venäläisiä Tupolev TU-154-koneita.

Onnettomuus sattui kello 10.03 Suomen aikaa. Kone ehti viranomaisten mukaan lentää vain 16 minuuttia noustuaan Teheranista Imaami Khomeinin lentokentältä.

Armenian viranomaisten mukaan yksi koneen moottoreista ilmeisesti syttyi tuleen, jonka vuoksi lentäjä oli yrittänyt pakkolaskua.

Iranissa on sattunut viime vuosina useita vakavia lento-onnettomuuksia.

Maan siviilikoneista suuri osa on ikivanhoja. Yhdysvaltojen asettamien pakotteiden takia Iran ei voi ostaa amerikkalaisia koneita tai koneita, joissa on paljon amerikkalaisvalmisteisia osia.