Päiväkoti valmisti lapsille heroiinikiisseliä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Päiväkoti valmisti lapsille heroiinikiisseliä

Kuivatuista aprikooseista valmistettu kiisseli oli koitua päiväkotilasten kuolemaksi Pietarin lähellä sijaitsevassa Sevastjanovin kylässä.

28.11.2008 11:25 | Päivitetty 28.11.2008 13:14

Komsomolskaja Pravdan mukaan vaarallinen tapahtumaketju sai alkunsa, kun päiväkodin keittiöön ostettiin kokonainen säkillinen kuivattuja aprikooseja.

Hedelmistä valmistettu kiisseli on lasten mieleen, joten kokki ajatteli hemmotella heitä oikein kunnolla.

Kun kiisseliä keitettiin, keitoksen pinnalle pompahti yhtäkkiä kellumaan muutamia pieniä muovipakkauksia. Kokki hälytti paikalle terveysviranomaiset, jotka veivät kiisselin ja jäljelle jääneet hedelmät tutkittavaksi.

Seuraavana päivänä koko kauheus paljastui päiväkodille: muovipaketeissa oli heroiinia.

Pietarin johtava myrkytyslääkäri Aleksandr Livanov kiittää kokkia tarkkaavaisuudesta.

- Jos heroiini olisi liuennut kiisseliin, tilanne olisi ollut kauhistuttava. Lapsia olisi uhannut hengityksen pysähtyminen ja kuolema, Livanov sanoi Komsomolskaja Pravdalle.

Tutkimuksissa selvisi, että huumeiden salakuljettajat olivat tunkeneet pieniä heroiinipakkauksia liki joka ikiseen kuivattuun aprikoosiin. Hedelmäerä oli peräisin Tadzhikistanista.

Tällä hetkellä selvitetään, kuinka laajaa huumeiden salakuljetus on nimenomaan kuivattujen hedelmien sisällä.

Epäselvää on myös se, minkä vuoksi salakuljettajat eivät ehtineet noutaa omaansa pois ennen kuin huumeaprikoosit päätyivät tavalliselle myyntitiskille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?