Pilotin ase laukesi lennon aikana - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pilotin ase laukesi lennon aikana

Pilotti on pidätetty virastaan hänen aseensa lauettua kesken lennon.

Kuvissa näkyy luodin aiheuttama reikä ohjaamossa ja lentokoneen kyljessä.

26.3.2008 12:45 | Päivitetty 26.3.2008 14:15

US Airwaysin pilotin pistooli laukesi vahingossa ohjaamossa koneen liidellessä taivaissa Pohjois-Carolinan yllä lauantaina.

40-kaliiperisen aseen luoti tunkeutui lentokoneen rungon vasempaan osaan, mutta ei vahingoittanut tärkeitä johtoja tai instrumenttejä.

Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa, mutta pilotti pidätettiin virastaan saman tien.

Kone oli lähtenyt matkaan Denveristä.

Pilotti kuului Yhdysvaltain liittovaltion ohjelmaan, jossa lentäjiä koulutetaan kantamaan mukanaan asetta lennoilla. Tarkoituksena on lisätä lentoturvallisuutta mm. mahdollisten kaappausyritysten varalta.

Ampumavälikohtaus oli ensimmäinen laatuaan kyseisen ohjelman aikana. Jo tuhannet lentäjät ovat saaneet asekoulutuksen Yhdysvalloissa.

Lentoturvallisuusviranomaisten mukaan ei ole vielä selvää, miksi ase laukesi kesken lennon 8000 jalan korkeudessa koneen lähestyessä Charlottea Pohjois-Carolinassa.

Viranomaiset tutkivat, käsittelikö pilotti asettaan ohjeiden mukaisesti. Pilotti on joka tapauksessa hyllytetty myös aseohjelmasta.

CNN-uutiskanava paljasti äsken, että vain yhdessä prosentissa Yhdysvalloissa liikennöivistä lennoista on mukanaan aseistettu vartija mm. kaappausten varalta.

Yhdysvaltain kentiltä nousee joka päivä noin 28 000 matkustajalentoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?