EU-komissaari Verheugen syöstiin suhdeskandaaliin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

EU-komissaari Verheugen syöstiin suhdeskandaaliin

Saksassa epäillään oman maan EU-huippupoliitikon Günter Verheugenin hairahtuneen samalla kertaa sekä syrjähyppyyn että läheisensä suosimiseen virkanimityksessä.

17.10.2006 7:05

Lehtitietojen mukaan EU-komission varapuheenjohtaja olisi jo kauan viihtynyt alaisensa Petra Erlerin, 48, kanssa muuallakin kuin Brysselin kokoushuoneissa. Huhtikuussa Verheugen nimitti Erlerin kabinettinsa päälliköksi.

Huhut suhteesta leimahtivat skandaaliksi eilen, kun saksalainen Focus -viikkolehti julkaisi parista kuvan, jossa he käyskentelevät käsi kädessä Liettuassa. Otsikossa luki: Komissaari kyyhkystelylomalla.

Sekä Verheugen että Erler tunnustivat eilen yhteisen lomareissun Klaipëdan rannikkokaupunkiin. Molemmat myönsivät sen olleen täysin yksityinen. Erler painotti Focus-lehdelle, että suhde ei ylitä ystävyyden rajoja.

Edes Verheugenin vaimo ei tunnu olevan pyrähdyksestä moksiskaan.

- Vanhoja juttuja. Tiesin, että mieheni oli tuolla lomalla, Gabriele Verheugen kuittasi kohu-uutisen eilen Bild -lehdelle.

Günter Verheugen ei aio itse ohittaa parjauksia olan kohautuksella. Hän aikoo ryhtyä oikeudellisiin toimenpiteisiin suosimissyytöksiä vastaan.

- Tämä on selkeä kunnianloukkaus! komissaari ärjähti Bildille.

- Hänen (Erlerin) suuri ammatillinen pätevyytensä ei ole kyseenalainen. Sääntöjä noudatettiin tarkasti, Verheugen perusteli nimitystä.

Saksalaislehdet yhdistivät jupakan Verheugenin toissaviikkoiseen hyökkäykseen EU:n byrokratiakoneistoa vastaan. Varapuheenjohtajan mukaan virkamiehet ovat käyneet siinä määrin vallanjanoisiksi, että komissaarien tärkeimmäksi tehtäväksi on noussut alaistensa valvominen. Siten kuva elokuisesta lomasta ei ehkä ilmestynyt sattumalta juuri nyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?