John McCain unohti omistamiensa asuntojen määrän - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

John McCain unohti omistamiensa asuntojen määrän

Juuri, kun talouskysymykset ovat nousemassa Yhdysvaltain presidentinvaalien pääteemaksi, sai asemiaan John McCainille menettänyt Barack Obama yllättävän lyömäaseen.

Verotietojen mukaan John McCainin ansiot olivat viime vuonna noin 270000 euroa.­

22.8.2008 6:17

The Politico -lehden haastattelema McCain sekosi laskuissaan, kun haastattelija kysyi republikaaniehdokkaalta montako asuntoa tämä omistaa.

- Luulen... Pyydän avustajiani palaamaan asiaan, McCain vastasi Politicolle.

McCainin avustajat kertoivat lehdelle myöhemmin, että Arizonan senaattori omistaa yhdessä Cindy -vaimonsa kanssa vähintään neljä kotia kolmessa eri osavaltiossa. Newsweek laski taannoin McCainien omistavan peräti seitsemän asuntoa.

Virginiassa vieraillut Barack Obama innostui heti kilpakumppaninsa lausunnosta ja piikitti tätä heikosta laskutaidosta ja talouden tuntemuksesta.

- Jos et tiedä montako taloa sinulla on, ei ole ihme, että kuvittelet maan taloudellisen tilan olevan vahva, demokraattiehdokas hauskuutti yleisöään Washington Postin mukaan.

- Mutta jos omistat vain yhden kodin, kuten minä, tai jos kuulut niihin miljooniin ihmisiin, jotka yrittävät olla menettämättä kotiaan, perspektiivisi saattaa olla hieman erilainen, Obama jatkoi.

John McCainin leiri ei jäänyt aikailemaan, vaan jo 15 minuuttia Obaman piikin jälkeen republikaaneilta tuli tiedotusvälineille vastakommentti.

- Haluaako viime vuonna yli neljä miljoonaa dollaria ansainnut mies, joka juuri lomaili yksityisellä rannalla Havaijilla, ja joka osti miljoonia maksaneen palatsin tuomitun rikollisen avulla, todellakin aloittaa debatin asunnoista? McCainin tiedottaja Brian Rogers heitti takaisin.

Obama on pyrkinyt tuomaan ehdokkaiden omaisuudet avoimesti esille, sillä republikaanileirissä häntä on syytetty elitistiseksi. McCain on yrittänyt tehdä selkeän pesäeron oman varallisuutensa ja vaimonsa omaisuuden välille.

Budweiser-panimon omistajasukuun kuuluvan Cindy McCainin omaisuuden arvioidaan olevan noin 70 miljoonaa euroa. Verotietojen mukaan John McCainin ansiot olivat viime vuonna noin 270000 euroa.

Juristina työskentelevä Barack Obaman Michelle -vaimo tienasi viime vuonna lähes kolme miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?