Vain vaimot puuttuivat Ruotsin amerikkalaistyylisistä vaaleista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vain vaimot puuttuivat Ruotsin amerikkalaistyylisistä vaaleista

Ruotsin valtiopäivävaalien kampanjointi on ollut hyvin amerikkalaistyylistä, mutta vaimojaan pääministeri Göran Persson ja porvarijohtaja Fredrik Reinfeldt eivät ole kampanjointiin juurikaan valjastaneet.

16.9.2006 6:30

Pääministerikandidaatit ovat esiintyneet vaimojensa kanssa julkisuudessa vain kerran kampanjoinnin aikana.

Molemmat pariskunnat olivat TV4:n aamulähetyksen sunnuntaiohjelmassa kertomassa arjestaan. Syy vaimojen vaisuun roolin kampanjoinnissa kävi selväksi, kun studiovieraana olivat Göran Persson ja hänen vaimonsa Anitra Steen.

- En halua esiintyä julkisuudessa vain naisena mieheni vierellä. Minulla on oma urani, enkä halua sekoittaa näitä kahta asiaa toisiinsa. En pidä täällä studiossa olosta juurikaan, Steen ilmoitti haastattelun aluksi.

Perssonin vaimo on Ruotsin Systembolagetin toimitusjohtaja ja hyvin vaikutusvaltainen nainen.

Steen ja Persson rentoutuivat kuitenkin alkujäykkyyden jälkeen ja kihersivät koko lähetyksen ajan kuin vastarakastunut nuoripari. Ilmi kävi muun muassa se, että Anitra Steen hoitaa kodin siivoamisen ja Göran Perssonin vastuulla on ruoanlaitto ja ostoksilla käyminen.

- Se käy kyllä kalliiksi. Hän ostaa aivan liian paljon erilaisia makkaroita kotiin. Göran on niin ihastunut makkaroihin, Anitra Steen paljasti.

Myös Fredrik Reinfeldtin vaimo Filippa on varsin menestynyt ja kiireinen nainen. Filippa Reinfeldt on Täbyn kunnanvaltuuston puheenjohtaja, ja hoitaa samalla useita muita luottamustehtäviä. Reinfeldtit esiintyivät haastattelussa lapsiperheen vanhempina, joiden suurimpia ongelmia on työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen. Saman ongelman parissa painii päivittäin myös suurijoukko ruotsalaisia.

- Meillä käy siivousfirma ja au pair vie nuorimman lapsemme tarhaan. Pojat ovat jo niin isoja, että he pärjäävät itsekseenkin, kolmen lapsen isä kuvaili perheen arkea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?