O.J. Simpson: Halusin vain omani takaisin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

O.J. Simpson: Halusin vain omani takaisin

O.J. Simpsonia kuulusteltiin eilen mahdollisena epäiltynä Las Vegasissa tapahtuneeseen varkauteen. Simpson oli osallisena tilanteessa, jossa hän ystävineen haki hotellihuoneesta urheiluun liittyviä keräilyesineitä. Simpson on sanonut poliisille vain hakeneensa "omansa takaisin" ja kiistänyt käyttäneensä tilanteessa aseita.

15.9.2007 20:05

Poliisi sai torstai-iltana kahdeksan aikoihin soiton miehestä, joka väitti useita urheiluun liittyviä keräilyesineitä varastetun häneltä. Hän nimesi yhden varkaista O. J. Simpsoniksi, joka otettiin kiinni juoksemassa kasinohotellin takaosassa.

- Häntä ei ole pidätetty. Hän on ollut hyvin yhteistyöhaluinen, kertoi poliisin edustaja CNN:n mukaan.

- Rikosilmoituksen tehnyt sanoi tilanteessa olleen mukana aseita, mutta emme ole ottaneet yhtään asetta haltuumme, poliisi jatkoi. Hän myös korosti tutkimuksen olevan edelleen alkutekijöissään.

Keräilijä Bruce Fromong on yksi rikoksen väitetyistä uhreista. Hänen mukaansa kaksi ryöstäjistä oli aseistettuja, ja että he olivat uhkailleet huoneessa olleita. Fromongin mukaan Simpson ohjeisti muita varkauteen osallistujia huutaen ja osoittaen, mitkä esineet kuuluivat hänelle.

Simpson tuli huoneeseen ystäviensä peesissä, joista yksi esiintyi kiinnostuneena ostamaan tuotteita.

Simpson myönsi poliisikuulusteluissa korottaneensa ääntään myyjille, ja että ronskeja sanoja vaihdettiin, niiden joukossa "mahdollisesti" myös uhkauksia.

Kukaan ei loukkaantunut ja tapaus kesti vain muutaman minuutin.

Simpsonin mukaan esineiden joukossa oli valokuvia hänen lapsuuden- ja perhevalokuviaan sekä Simpsonin ex-vaimolle Nicole Brown Simpsonille kuuluneita negatiiveja.

Simpson sanoi, ettei tavaroiden takaisin saamisessa ollut kyse niiden rahallisesta vaan tunnearvosta. Hän sanoi, ettei ole milloinkaan myynyt henkilökohtaisia tavaroitaan.

Poliisi tutkii myös turvakamerakuvia, ennen kuin päättää, luokitellaanko tapahtunutta edes varkaudeksi.

Amerikkalaisen jalkapallon pelaajana ja näyttelijänä tunnetuksi tullut Simpson sai huomattavasti julkisuutta ollessaan epäiltynä ex-vaimonsa ja tämän miesystävän vuonna 1994 tapahtuneista puukotuksista. Simpson on aina vakuuttanut syyttömyyttään, mutta kirjoitti aiheesta kirjan If I Did It, jota on julkisesti pidetty tunnustuksena osallisuudesta parin kuolemaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?