Metrokoirat valloittivat Moskovan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Metrokoirat valloittivat Moskovan

Unohtakaa jänismatkustajat. Moskovalaiset kulkukoirat ovat sopeutuneet suurkaupungin elämään niin, että osa niistä matkustaa jo päivittäin metrolla - tietenkin liputta.

Moskovalaiset suhtautuvat koiramatkustajiin hyväntuulisesti ja jopa suojelevasti.

8.1.2008 7:01 | Päivitetty 8.1.2008 7:39

Porteilla päivystävät tarkastajat katsovat piskien jolkottelua kuitenkin läpi sormien, sillä koirista on tullut moskovalaisten suosikkeja.

Metrokoirille on omistettu jo omat nettisivut www.metrodog.ru, jonne moskovalaiset lähettävät kännykkäkameroilla kuvattuja videoita maanalaisessa tavatuista nelijalkaisista matkustajista. Myös YouTube-sivustolta löytyy paljon metrokoirista kertovia videoita.

Videoilta käy ilmi, että moskovalaiset suhtautuvat koiramatkustajiin hyväntuulisesti ja jopa suojelevasti. Koirat näyttävät myös varsin hyvinvoivilta ja lempeäkäytöksisiltä.

Tutkijat puhuvatkin jo yleisesti "metrokoirista", joita arvellaan olevan miljoonakaupungissa noin 500 kappaletta.

Koirat liikkuvat maan alla määrätietoisesti. Ne käyttävät liukuportaita älykkäästi ja malttavat odottaa paikallaan, kun portaat vievät ne joko ylös tai alas.

Junan tullessa ne odottavat kärsivällisesti vuoroaan ihmisruuhkan keskellä ja astuvat sitten vaunuihin muina koirina. Jos tilaa on, ne hyppäävät nokosille penkille, mutta jos vaunu on täynnä, ne tyytyvät makoilemaan lattialla.

Eläintutkija Andrei Neuronov on hämmästynyt metrokoirien älykkyydestä. Hän on tutkinut koirien maanalaiskäyttäytymistä.

- Ne eivät tietenkään tunnista asemia nimeltä, mutta joka tapauksessa ne tuntuvat suunnistavan hyvin. Ne hahmottavat etäisyyksiä ja osaavat jäädä pois "omalla" asemallaan, Neuronov sanoi Komsomolskaja Pravda -lehdelle.

Neuronovin mukaan erikoista on myös se, että vaikka kulkukoiria liikkuu metrossa paljon, ne eivät näytä tekevän tarpeitaan metron käytäville, vaan pitävät valitsemansa kulkuvälineen siistinä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?