Ruotsissa hukkunut suomalainen asui tulipalolaivassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ruotsissa hukkunut suomalainen asui tulipalolaivassa

Ruotsissa viime yönä evakuoitu Queen of Scandinavia on kovan onnen laiva. Kaksi viikkoa sitten laivan läheltä löydettiin hukkunut suomalaismies.

17.4.2009 8:54

24-vuotias suomalainen asui laivassa, jossa majoitetaan Oskarshamnin ydinvoimalan keikkatyöläisiä. Mies ehti olla kateissa lähes kaksi viikkoa ennen kuin hänet löydettiin satama-altaasta.

Suomalaismies katosi sen jälkeen, kun hän oli viettänyt iltaa paikallisessa yökerhossa. Kotimatkalla mies riitaantui kaverinsa kanssa, joka jatkoi matkaansa laivalle.

Seuraavana aamuna kaveri huolestui, kun suomalainen ei ollut saapunut kämpille. Hän ilmoitti tapauksesta poliisille, joka aloitti välittömästi etsinnät.

Ruotsin poliisi ei epäillyt, että miehen kuolemaan liittyisi rikosta. Poliisin mukaan mies oli kotoisin Varkaudesta.

Kohtalo kolhaisi laivaa uudestaan perjantain vastaisena yönä, kun lähes 240 ihmistä jouduttiin evakuoimaan tulipalon takia. Kukaan ei vahingoittunut palossa.

Queen of Scandinavia tunnettiin aiemmin nimellä M/S Finlandia. Se kulki Helsingin ja Tukholman välillä 1980-luvulla.

Siljan riveissä liikennöinyt alus oli aikoinaan presidentti Mauno Koiviston ja rouva Tellervo Koiviston suosiossa. Tellervo Koivisto kastoi laivan 1981. Myöhemmin pari matkusti laivalla kahdesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?